Pergi Sabah…

aku singgah2 kat ‘rumah lama’, terjumpa lak log yang aku cipta masa pegi sabah masa zaman blaja dulu…

start——-

20040514
jam 1500++
bertolak dari utm skudai ke lapangan terbang sultan ismail.. ni la 1st time sumur idup aku naik flight.. huhuhu.. lebih kurang jam 1730 berlepas…
jam 1745
sampai kat lapangan terbang kota kinabalu.. terus ke penginapan kolej kediaman milik UMS

20040515
pagi tu ada modul.. ptg pon modul gak tapi modul ni mmg mencabar.. sume peserta dikehendaki memasarkan produk keluaran UTM kat tapak karnival sureheboh tu.. mmg mencabar giler.. time ni la kene tebalkan muke…

20040516
*xingat apa yg berlaku…, yg penting, modul kem mesti jln…*

20040517
modul kem mcm biasa laa… melawat beberapa tempat kat dlm UMS pd sebelah petang

20040518
jam 0830
bertolak ke kinabalu park
jam 1030
sampai kat kinabalu park.. pembahagian tag mendaki dan penerangan daripada guider a.k.a ‘malim gunung’
jam 1145
group aku start mendaki… memula ikut group.. pastu berterabur dah… :p
jam 1745
sampai kat laban rata (tempat untuk bermalam) cepat2 solat jama’ zuhur dan asar sebab masa tu dah nak maghrib dah.. solat kat depan restoran dalam keadaan sejuk giler….
jam 1830
sampai kat rumah penginapan.. solat maghrib+isya’.. pastu tdo…

20040519
jam 0100
bangun dan membuat persiapan terakhir untuk meneruskan pendakian… bertolak jam 0200
jam 0530
sampai kat puncak.. sejuk giler.. solat subuh kat puncak dlm keadaan duduk sambil terketar2 kesejukan…pastu turun semula….
jam 0900
sampai kat rumah penginapan.. aku antara org yg dah nak last smpi sebab bab turun ni, aku mmg slow giler…
jam 1030
bertolak turun ke kaki gunung…
jam 1430
sampai kat kaki gunung.. tunggu group2 lain.. pastu bertolak pulang ke kolej kediaman milik UMS
jam 2000
pi uitm sabah-ada jamuan+majlis penutup kem

20040520
pagi – anto group 1st flight balik.. pastu pi bershopping kat sekitar kota kinabalu…
jam 1800
aku bersama group 2nd flight bertolak ke lapangan terbang kk
jam 2030
berlepas…
jam 2245
selamat sampai kat senai……
balik utm terus zzzzzzz………….

gambar kenangan…

end——-

p/s: alamak! akhirnya aku kelihatan jugak. huhuhu… (masa tu aku xde kamera lagi)

2 responses to “Pergi Sabah…

  1. Aziz, ko jangan lupa aku antara sekian banyak ahli yang berjaya menawan puncak Gunung Kinabalu semasa ekspidisi tu..huhu

    abdulaziz:insyAllah, ingat lagi…😀

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s