DaripadaNya kita datang, kepadaNya kita kembali…

pagi ni, aku dikejutkan dengan sms daripada kawan sekuliah aku kat UTM dulu memberitahu, PM Tarmidi Tamsir telah kembali ke rahmatullah subuh tadi. bagai terkejut seketika dengar berita tu… aku xsempat lagi nak jumpa pensyarah itu sejak aku tamat pengajian…

sebenarnya, PM Tarmidi ini merupakan penasihat akademik aku sepanjang 5 tahun pengajian di UTM. Allahyarham juga merupakan penyelia latihan praktikal aku dan jugak penyelia projek tahun akhir aku.

Allahyarham pernah memberitahu, ketika aku baru memulakan pengajian di UTM, beliau juga baru pulih dari sakit.  sepanjang pengajian, jika berkesempatan berjumpa (esp untuk final year project), pasti ada sahaja ceritanya… pernah juga allahyarham memberitahu keadaan kesihatannya yang kadangkala kurang baik pada ketika itu. walaupun kesihatannya kadang kala terganggu, beliau masih memperlihatkan wajahnya yang sentiasa ceria…

apapun, tak tau apa nak dikata lagi…

al-Fatihah…

UPDATE

AL FATIHAH…PROF. MADYA TARMIDI BIN TAMSIR, PENSYARAH FAKULTI KEJ. ELEKTRIK, KEMBALI KE RAHMATULLAH

Seluruh warga SPACE UTM mengucapkan Takziah kepada keluarga Allahyarham Prof. Madya Tarmidi bin Tamsir, Pensyarah, di Fakulti Kej. Elektrik, UTM Skudai. Pihak SPACE dimaklumkan Allahyarham telah menghembuskan nafas terakhir pada pukul 6.40 pagi (2hb Sept. 08) di kediamannya.Marilah kita bersama-sama mendoakan agar rohnya ditempatkan bersama dengan orang-orang yang soleh.

Amin..  

sumber : Pengumuman SPACE UTM

 

kisah daripada rakan Allahyarham…

Lintasan Waktu

One response to “DaripadaNya kita datang, kepadaNya kita kembali…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s