Kejutan Besar

Ahad, 31 Mei,

Jam 1430: bertolak dari Felda Kahang Timur.

Jam 1500: singgah di sebuah kedai menjual kerepek yang agak terkenal di kalangan penduduk Kluang.

Jam 1530: isi minyak full tank. ada makanan/minuman yang nak dibeli tapi tak dijual pulak…beli yang lain pun bolehla…

Jam 1545: km 47, jalan Batu Pahat – Mersing. tiba-tiba aku ternampak sebuah perodua kancil muncul di depan aku ketika aku di dalam lorong aku menghala ke Batu Pahat…

Selepas jam 1545:

aku dibawa dengan ambulan ke Hospital Kluang. gambar2 ni semuanya bapak aku yang snap.

31052009284
selepas dirempuh (kereta aku terpusing 180 darjah dan menghadap ke kluang semula)

31052009285
tempat rempuhan berlaku (tanda agak gelap di atas jalan, dalam lorong kanan menghala ke batu pahat – lorong aku). kelihatan juga kereta yang merempuh aku dengan pemandunya yang sudah ditutupi plastik hitam.

31052009287
ketibaan kereta aku di Balai Polis Kluang

31052009289
keadaan kereta yang merempuh aku

31052009294
pandangan kiri kereta aku

1845: selesai membuat laporan polis dan memberi keterangan/kenyataan di Balai Polis Kluang.

bos aku berpesan untuk selesaikan medical, report polis dan insurans. lepas tu baru masuk keje balik.

Alhamdulillah… panjang lagi umur aku…

3 responses to “Kejutan Besar

  1. baru baca entri ni..memang kejutan besarlah..syukur Tuhan masih sayang. Kadang2 kt xsangka benda yg selalu kt tgk kat berita tv tu jadi pada kita. Tuhan masih beri kita nafas..Tengkiu sudi mnjenguk teratak buruk saya dgn kak dewi. Wah, bakal jadi bapa🙂
    p/s: cdgn mengecat dinding luar rumah dgn kaler shell mmg menariklah🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s